Nieuwe site voor Nationaal Parkeer Register

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het Nationaal Parkeer Register (NPR) heeft een nieuwe website. De site biedt gemeenten informatie over alle diensten die het NPR biedt. Zo kunnen gemeenten met NPR het betalen voor parkeren met mobiele telefoons organiseren en het misbruik van gehandicaptenparkeerkaarten aanpakken.

Ook biedt de site gemeenten ondersteuning bij besluitvorming en aansluiten op het register. ‘Onze diensten zijn geboren vanuit de behoefte van gemeenten’, zegt Willem Klinkhamer van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten, de organisatie achter het landelijke register. ‘Ik ben ervan overtuigd dat ze in alle gemeenten meerwaarde hebben.’ Met de site wordt ook de nieuwe huisstijl van NPR in gebruik genomen.

Wat is NPR?

Het NPR is een landelijke database waarin alle actuele parkeerrechten op kenteken geregistreerd staan. Het NPR biedt de noodzakelijke basisinfrastructuur waarmee gemeenten stap voor stap hun parkeerdiensten kunnen digitaliseren. Dat levert gemeenten gunstige tarieven op, door collectieve inkoop en effectievere en efficiëntere handhaving.

Registratie gehandicaptenparkeerkaarten

Vijftien gemeenten voeren inmiddels betaald parkeren via NPR uit, waaronder Amsterdam, Amersfoort en Enschede. In de eerste acht maanden van 2012 werden ruim 37 miljoen transacties in het NPR vastgelegd. Meer dan de helft van alle gemeenten registreert zijn gehandicaptenparkeerkaarten in het landelijk register.

Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten

Het Nationaal Parkeer Register is een initiatief van de coöperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten. In het Servicehuis werken gemeenten samen om innovatieve oplossingen voor mobiliteitsproblemen te bewerkstellingen. Het SHPV zorgt zelf voor de organisatorische en juridische voorwaarden. In opdracht van het SHPV ondersteunt de RDW de gemeenten bij het aansluiten op  de technische infrastructuur: het Nationaal Parkeer Register.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Betere controle op gehandicaptenparkeerkaarten door registratie in het Nationaal Parkeer Register.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.