Nieuwe publicatie Agendering van Geluid verkrijgbaar

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De publicatie Agendering van Geluid van CROW is nu verkrijgbaar. Deze publicatie biedt beleidsmakers van decentrale overheden handvatten om geluid hoger op de agenda  te krijgen.

Op 18 oktober kreeg Erik van Heijningen, voorzitter van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) en waarnemend burgemeester van Hellevoetsluis, het eerste exemplaar van CROW-publicatie ‘Agendering van Geluid – de succesfactoren’ overhandigd.

Nadelig gezondheidseffect
Geluid staat in de top twee van milieufactoren die een nadelig effect hebben op de gezondheid van mensen. De aanpak ervan betekent een enorme winst voor de kwaliteit van de leefomgeving: stiller verkeer leidt tot een gezondere leefomgeving met aantoonbare positieve effecten op de gezondheid van mensen en de leefomgevingskwaliteit.

Geluid koppelen
De verantwoordelijkheid voor geluidbeleid ligt vaak bij een gemeentelijke milieuafdeling zonder geluidbudget. Door geluid te koppelen aan ‘gezondheid’ en ‘leefomgevingskwaliteit’ is het niet meer een op zichzelf staand vraagstuk. Samenwerking zoeken met collega-afdelingen en beleidsterreinen met gemeenschappelijke belangen is daarbij het sleutelbegrip.

De CROW-publicatie Agendering van Geluid (332)  is tot stand gekomen dankzij een brede werkgroep van experts. Specialisten van gemeenten, adviesbureaus, Agentschap NL, DCMR Milieudienst Rijnmond en de Nederlandse Stichting Geluidshinder hebben bijgedragen aan de publicatie.

 
Auteur: Marieke Hut

publicaite Agendering van geluid

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.