Nieuwe opzet e-fietsactie Twente: belonen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De e-fiets blijft onverminderd populair in Twente. Na e-fietsacties in 2011 en 2012 was ook de e-fietsactie in 2013 een succes. Nieuw was dat niet alleen aanschaf maar ook gebruik van de e-fiets werd beloond.  

In Twente woont 90 procent van de werknemers in de regio. Zij kiezen eerder voor de auto dan voor het ov omdat het ov-netwerk buiten de steden minder fijnmazig is. Voor medewerkers met een reisafstand van maximaal 15 km is de e-fiets een goed alternatief.
De actie werd gehouden in april, mei en juni. Twente Mobiel koos dit jaar voor een opzet waarbij de werknemer de financiële bijdrage kon beïnvloeden. Voor de e-fietsactie meldden zich 507 medewerkers aan, 495 medewerkers kochten daadwerkelijk een e-fiets. Een voorwaarde voor de bijdrage was dat deelnemers in de actieperiode minimaal zeven keer met hun nieuwe e-fiets van en naar het werk fietsten – 34 deelnemers deden dit niet.

Net als vorig jaar reed meer dan de helft (55 procent) van de deelnemers voor de aankoop van de e-fiets met de auto naar het werk en zo’n 38 procent met de fiets. Na aankoop fietsten de deelnemers gemiddeld drie dagen per week naar het werk: een besparing van 700.000 autokilometers per jaar.

Lees hier het integrale artikel

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.