Nieuwe impuls nodig voor ontwerpersambacht

woensdag 13 april 2016
timer 2 min
He
Het wordt alsmaar drukker op fietspaden en de diversiteit aan gebruikers groeit, met e-fietsen, bakfietsen en speed-pedelecs. Deze actuele ontwikkelingen stellen steeds hogere eisen aan ontwerpers en beleidsmakers.

In geen ander land ter wereld is de fietsinfrastructuur zo veilig en comfortabel als in Nederland, wat voor een belangrijk deel te danken is aan de kennis en vaardigheden van Nederlandse ontwerpers. Juist voor fietsers zijn de ontwerpdetails vaak doorslaggevend. CROW-Fietsberaad vindt daarom dat we het ontwerpersambacht moeten koesteren en onderhouden.

Impuls
Er is alle aanleiding om hieraan een nieuwe impuls te geven. Door de vergrijzing zullen de komende decennium veel ervaren ontwerpers met pensioen gaan. Daarnaast staat de ontwerper voor nieuwe actuele uitdagingen vanwege de drukte op het fietspad en de diversiteit aan gebruikers.

De geheel herziene Ontwerpwijzer Fietsverkeer 2016 is voor ontwerpers en beleidsmakers een belangrijk hulpmiddel. Het Fietsberaad verzorgt op het Nationaal Fietscongres een interactieve mini-training die helpt bij het toepassen van de ontwerpwijzer bij ontwerpuitdagingen.

Nationaal Fietscongres
Op 1 en 2 juni vindt de 5e editie van het Nationaal Fietscongres plaats, dit jaar in Groningen. Donderdag 2 juni is de congresdag en op woensdag 1 juni vindt het pre-congres, incl. Nationaal Fietsdiner, plaats.  Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.nationaalfietscongres.nl

 

 
Auteur: Redactie

CROW-Fietsberaad vindt daarom dat we het ontwerpersambacht moeten koesteren en onderhouden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.