Nieuwe generatie DRIS-panelen bij Tilburgse bushaltes

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De provincie Noord-Brabant gaat de panelen met dynamische reisinformatie (DRIS) bij bushaltes in de regio Tilburg de komende maanden vervangen. De panelen zijn door verouderde technieken en aanpassingen in het automatiseringssysteem te gevoelig voor storingen waardoor een deel van de panelen sinds enkele maanden niet naar behoren functioneert. De provincie start daarom met de vervanging van de hard- en software van de panelen.

inds medio december, met de start van de nieuwe OV-concessie, heeft een aantal van de panelen technische storingen in de automatische presentatie van informatie over arriverende en vertrekkende bussen op meerdere panelen in Tilburg, Dongen en Goirle.


Na de noodzakelijke voorbereiding en aanbesteding gaan de vervangingswerkzaamheden binnen enkele maanden van start en zullen naar verwachting een half jaar duren. Tot die tijd hebben de panelen zeer waarschijnlijk nog te maken met technische storingen of zullen voor langere tijd buiten werking zijn.

De vertrekverteller
Reizigers kunnen voor actuele reisinformatie terecht op www.goedbezigbus.nl, bij de Brabant OV App (gratis te downloaden in de App store) en de vertrekverteller die via een QR-code bij de haltes is te raadplegen. De vertrekverteller laat de actuele aankomst- en vertrektijden van de buslijn zien.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.