Nieuwe CROW-werkgroepen ‘Wegen categoriseren’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
CR
CROW start met twee nieuwe werkgroepen: ‘Categoriseren wegen binnen de bebouwde kom en buiten de kom’. Doel van de werkgroep is om de huidige systematiek voor het categoriseren van wegen opnieuw te kijken en waar nodig te actualiseren.

De wegen binnen de bebouwde kom worden tegen het licht gehouden op basis van CROW-publicatie 116 Handboek categorisering wegen op duurzaam veilige basis, die in april 1997 is uitgebracht met een voorlopige status. Taak van de werkgroep is om een nieuwe en herziene publicatie over categorisering binnen de bebouwde kom uit te brengen. Hierbij spelen actuele thema’s zoals grijze wegen, traversen en komgrenzen een rol.

 

Ook de werkgroep die zich bezig gaat houden met het categoriseren buiten de bebouwde kom zal de systematiek opnieuw bekijken en waar nodig actualiseren. Er zal aandacht worden besteed aan grijze wegen, parallelwegen en landbouwverkeer.

 

Om grote afwijkingen te voorkomen zal regelmatig afstemming tussen beide werkgroepen plaatsvinden. Het eerste hoofdstuk met de functionele en operationele eisen zal in beide publicaties hetzelfde zijn. Verwachting is dat beide publicaties eind 2010 af zijn.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.