Nieuwe CROW-publicatie ‘Maatregelen op autosnelwegen’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

CROW presenteerde op 16 januari de vernieuwde publicatie ‘Maatregelen op autosnelwegen’. In de publicatie zijn veiligheidsrichtlijnen van CROW en Rijkswaterstaat op het gebied van werk in uitvoering gebundeld.

Het werken rond autosnelwegen brengt risico’s met zich mee voor zowel weggebruiker als wegwerker. Verkeersmaatregelen vragen om goede afstemming, samenwerking en communicatie. De richtlijnen voor werk in uitvoering van Rijkswaterstaat en CROW bieden kaders en eisen om werk aan de weg op een veilige én soepele manier te laten verlopen.

Samengevoegde en actuele richtlijnen

In de vernieuwde publicatie ‘Maatregelen op autosnelwegen’ zijn de Rijkswaterstaat- en CROW-richtlijnen samengevoegd. Alle relevante richtlijnen voor verkeersmaatregelen op autosnelwegen zijn nu op één plek gebundeld. Met het verschijnen van de publicatie zijn de richtlijnen weer volledig actueel, waardoor de doorstroming van het verkeer en de veiligheid voor wegwerker en weggebruiker nog beter geborgd zijn.

Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland en politie

De publicatie ‘Maatregelen op autosnelwegen’ is tot stand gekomen in samenwerking met een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland en politie. De markt heeft de afgelopen maanden de gelegenheid gehad om te reageren op een conceptversie. Dit heeft veel respons en verbeteringen opgeleverd.

Meer informatie

CROW-publicatie ‘Maatregelen op autosnelwegen’ (artikelnummer 514) is onderdeel van de publicatiereeks Werk in Uitvoering (96a/96b) en is te bestellen via de CROW-site. Ook is deze publicatie online beschikbaar voor abonnees van de digitale module Werk in Uitvoering. Naast de publicatiereeks Werk in Uitvoering biedt CROW ook een ‘Keuzeboom verkeersmaatregelen WiU’. Deze is gratis te downloaden van de CROW-website.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.