Nieuwe CROW-publicatie: Inspiratieboek snelle fietsroutes

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Via een snelle fietsroute tussen woon-, werk- en onderwijslocaties is het voor forensen en scholieren aantrekkelijker om de fiets te pakken. Het levert minder files op en het milieu en onze gezondheid hebben er baat  bij. De kennis, ervaring én inspiratie over snelle fietsroutes is gebundeld in de CROW-publicatie: Inspiratieboek snelle fietsroutes.

Op dit moment zijn er ruim 25 snelle fietsroutes in Nederland gerealiseerd. Zo liggen er routes tussen Den Haag en Leiden (Velostrada), Enschede en Hengelo en Utrecht en Breukelen.

Snelle fietsroutes zijn in opkomst
Voor de komende jaren zijn plannen voor nog eens ruim 600 kilometer aan routes. Deze ontwikkeling past in de huidige tijd. De opkomst van de elektrische fietsen (e-bikes) in combinatie met snelle fietsroutes zorgt ervoor dat meer forensen overstappen op de fiets.

De publicatie is vanaf 11 maart te bestellen via de website van CROW. De kennis is ook beschikbaar in de Online Kennismodule Fiets.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.