Nieuwe bus- en treinvloot in Achterhoek

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Arriva heeft tijdens een eerste personeelsbijeenkomst bekend gemaakt met welke bussen en treinen de inwoners van de regio’s Achterhoek en Rivierenland de komende jaren worden bediend.

De totale busvloot – uitgevoerd met een regionaal tintje – bestaat uit 131 bussen, waarvan 58 streekbussen, 12 midi bussen, 28 buurtbussen en 6 achtpersoonsbussen, 2 gelede bussen en 9 versterkingsbussen. Daarnaast zet Arriva 16 schoolbussen in waarvan 1 dubbeldekker. Alle dorpen vanaf 800 inwoners kunnen met dit materieel zeven dagen in de week tot 23.00 uur bediend worden.

 

Treinvloot

Voor het treinvervoer in deze regio, vanaf december 2012, heeft Arriva 24 Spurttreinen van het merk Stadler besteld, waarvan 13 treinen met 2 treinstellen en 11 treinen met 3 treinstellen. Arriva heeft positieve ervaringen met deze treinen in Noord Nederland en op de MerwedeLingelijn. Zo noemt Arriva de treinen: milieuvriendelijk, met een laag geluidsniveau, transparant, gelijkvloers, veilig en voorzien van airco’.

 

Regionaal tintje

De Arriva-bussen dragen dezelfde huisstijlkleuren als elders in Nederland, maar om het belang van de regio te onderstrepen is er een kleine regionale twist aan gegeven. Zo staat op de bussen in welk gebied ze rijden; Achterhoek of Rivierenland. De huisstijl van de treinen staat nog niet vast. Wel is bekend dat elke trein een eigen naam krijgt van een persoon die van grote betekenis voor de regio is of is geweest. Deze namen worden via een wedstrijd uitgekozen, die begin 2011 wordt uitgeschreven

 

Concessie

Arriva gaat vanaf 12 december 2010 het busvervoer in Achterhoek Rivierenland

verzorgen. Arriva gaat vanaf 2012 de treindiensten Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Tiel-Arnhem verzorgen. De treindienst Zutphen-Apeldoorn neemt Arriva over van Regio NS.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.