Nieuwe Botlegbrug voorzien van camera's en luidsprekers

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Momenteel is het consortium A-Lanes A15 druk bezig met de bouw van de nieuwe Botlekbrug pal naast de bestaande brug langs de A15. Deze nieuwe brug maakt onderdeel uit van het project verbreding A15 Maasvlakte Vaanplein en wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd. De nieuwe brug heeft een lengte van 1200 meter, 2 beweegbare hefdelen en een overspanning van 92 meter. 

Het consortium schakelt partners met specifieke kennis over tunnel- en verkeerstechnische installaties. Zo wordt een aanvullend camera- en communicatiesysteem ontwerpen.

Camera-simulatie

Bij de nieuwe Botlekbrug is het van cruciaal belang dat er goed overzicht wordt gehouden op het weg- en waterverkeer. Daarvoor wordt het gehele systeem zo ontworpen dat de gehele brug redundant in beeld gebracht kan worden. Reden hiervoor is, dat bij uitval van één camera de Botlekbrug alsnog bediend moet kunnen worden. Om dit te bereiken is een 3D camera-simulatie-tool van de Botlekbrug ontwikkeld, waarmee zeer nauwkeuring de positie van de camera bepaald kan worden. 

Akoestische simulatie

Op en rond de Botlekbrug zijn luidsprekers geprojecteerd die zowel langzaam verkeer, snel verkeer als de scheepvaart bedienen. Deze luidsprekers moeten zorgen dat omroepberichten hoorbaar worden gemaakt. Dit moet met een voldoende hoog geluiddrukniveau gebeuren, en met zo min mogelijk vervorming van het signaal.

Met behulp van de akoestische simulatie is vooraf vrij nauwkeurig vast te stellen of de beoogde projectering van de luidsprekers toereikend is om op en rond de Botlekbrug verstaanbaar om te roepen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.