Nieuw soort elektrisch voertuig in categorie ‘bijzondere bromfiets’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Stint is een elektrische bolderkar voor vervoer van groepen kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Deze elektrische bolderkar is door iedereen boven de 16 te besturen. Het ministerie van IenM heeft bepaald dat dit soort elektrisch voertuig valt  in de nieuwe categorie voertuigen ‘bijzondere bromfiets’.

In december 2011 kreeg De Stint de vergunningen om de openbare weg op te gaan. De Stint is een nieuw elektrisch voertuig in de categorie ‘bijzondere bromfiets’. Met  een maximale snelheid van 15 km per uur en een eenvoudige bediening is De Stint wendbaar en geschikt voor op het fietspad. De Stint is uitgerust met heupgordels en biedt plaats aan tien kinderen.

De Stint getoetst op techniek en veiligheid
De minister van infrastructuur en milieu bepaalt of een bijzondere bromfiets de weg op mag. Hierbij wordt de minister geadviseerd door de RDW wat betreft de technische aspecten van het voertuig en door de SWOV wat betreft de verkeerveiligheidsaspecten. Met deze procedure wil de overheid voorkomen dat nieuwe voertuigen op de openbare weg gaan rijden, waarvoor geen verkeersregels gelden. Of waarvan de rijeigenschappen of de technische staat gevaarlijk zijn voor de verkeersveiligheid.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.