Nieuw: SLIM app helpt bij mijden verkeersdrukte

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het project SLIM uit de spits gaat met de introductie van de SLIM app een nieuwe fase in. Deze app helpt automobilisten bij het omzeilen van verkeersdrukte. Reizigers kunnen hiermee dagelijks hun gewenste reisgedrag inplannen en krijgen continu actuele verkeersinformatie, inclusief tijdelijke knelpunten bij evenementen en wegwerkzaamheden. Ook krijgen ze dagelijks feedback op hun reisgedrag.

De SLIM app geeft realtime verkeersinformatie via de database van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens. Daardoor krijgt de gebruiker meer informatie dan de gangbare verkeersinformatie. Hij krijgt niet alleen de files langer dan 3 kilometer te zien maar ook kortere opstoppingen en wegdelen waar sprake is van langzaam rijden.

Deelnemers kunnen hun gewenste reisgedrag eenvoudig vastleggen met de SLIM app en krijgen daar feed back op. ARS Traffic & Transport Technology heeft in opdracht van de stadsregio de SLIM app ontwikkeld, die gratis is de downloaden voor deelnemers.

Spitsmijden levert 12,4 miljoen aan baten op

Uit onderzoek blijkt dat spitsmijdprojecten in Arnhem-Nijmegen miljoenen euro’s aan maatschappelijke baten oplevert. Projecten als SLIM Prijzen RegioRing en SLIM Prijzen Werkzaamheden Zuid helpen bij betere doorstroming. Uit onderzoek naar de baten en kosten blijkt dat beide projecten 6,2 miljoen aan maatschappelijke baten opleveren; deze bestaan uit een kortere reistijd voor automobilisten door een betere verkeersdoorstroming, minder CO2-uitstoot en verbetering van de luchtkwaliteit. Beide projecten zijn inmiddels geëindigd. Zij kregen een vervolg met SLIM uit de spits. Dit project loopt in elk geval tot en met mei 2014. Ook voor SLIM uit de spits is een onderzoek naar kosten en baten uitgevoerd. De verwachting is dat dit project straks gaat zorgen voor 8 miljoen euro aan maatschappelijke baten.

 
Auteur: Joske van Lith

De SLIM helpt deelnemende automobilisten om verkeersdrukte te omzeilen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.