Nieuw PRIS-systeem in Tilburg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Tilburg heeft een nieuw Parkeer Route Infomatie Systeem (PRIS) in gebruik genomen. Dit systeem is het eerste PRIS in Nederland dat volledig conform de NEN-EN12966 standaard is geproduceerd.

Het oude PRIS voldeed niet meer aan de eisen. Data Display en Technolution wonnen de aanbesteding en pasten het nieuwe systeem aan aan de uitstraling en het huidige straatbeeld van de gemeente Tilburg.

Full Colour DRIPS
Voor het systeem zijn op 31 locaties nieuwe borden, masten en dynamische displays geïnstalleerd. Op 26 locaties zijn tevens full colour DRIPS geplaatst waarop de weggebruikers de actuele verkeerssituatie kan zien. Voor een uniforme uitstraling hebben de displays op de cityring en op de ringbanen dezelfde resolutie.

Mastbox: verwijderbare masten
Vanwege de jaarlijkse kermis moet elk jaar een aantal masten worden verwijderd. Op deze locaties is gekozen voor een zogenoemde mastbox: een constructie waarbij de mast in een voet wordt geschoven, waardoor deze eenvoudig te verwijderen is.

Aangepast protocol
Voor dit project is een aangepast protocol (Disperanto) ontwikkeld, waarbij het verzenden van data tot een minimum wordt beperkt. Dit levert onder andere een besparing op de communicatiekosten (draadloos via GPRS) op.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.