Nieuw parkeerregime voor Roermond

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het college van B&W van Roermond wil per 1 januari 2014 een nieuw parkeerregime in voeren. Dit regime is eenvoudiger en duidelijker dan de huidige verscheidenheid aan tarieven, tijden en soorten vergunningen.

Het nieuwe parkeerregime is gebaseerd op de Parkeervisie die in 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld. Hierin staat bijvoorbeeld welke doelgroepen op welke locatie parkeren.

Kort parkeren in de binnenstad
Mensen die lang willen parkeren (zoals werknemers of winkelend publiek) parkeren in de parkeergarages en op de parkeerterreinen rond de binnenstad. De straatparkeerplaatsen binnen de singelring zijn bestemd voor bewoners, hun visite en kortparkerende bezoekers (de zogenaamde flistparkeerders) van winkels en voorzieningen.

Een ander belangrijk punt is dat het nieuwe parkeerbeleid duidelijker en eenvoudiger moet worden. Daarom wil B&W in de binnenstad één enkel regime invoeren, met een uniform parkeertarief.  Roermond gaat hiernaast minder soorten parkeervergunningen uitgeven.

Eén vergunning voor binnenstadbewoners
Bewoners in de binnenstad kunnen vanaf volgend jaar nog maximaal één parkeervergunning aanschaffen. Een mogelijke tweede auto kunnen zij parkeren in een parkeergarage of op een parkeerterrein.

Mobiel parkeren
De gemeente voert in 2014 ook mobiel parkeren in. Na akkoord van de gemeenteraad gaan de voorgenomen maatregelen per 1 januari 2014 in.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.