Nieuw: fietsportal voor werkend Brabant

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Stichting BRAMM, Brabant Mobiliteitsmanagement, en provincie Noord-Brabant lanceren een website met alle fietsinformatie voor het Brabantse bedrijfsleven. Op www.FietsenWerkt.nu kunnen werkgevers én werknemers onder meer terecht voor tips over fietsstimulering, fiscale informatie, leuke projecten en fietsnieuws.

De site wil als onafhankelijk kennisplatform dé plaats zijn waar het bedrijfsleven alles vindt over de combinatie fiets en werk in Brabant. Provincie Noord-Brabant en BRAMM willen zo werknemers aanmoedigen om op de fiets te stappen en bedrijven stimuleren om hun beleid daar ook daadwerkelijk op af te stemmen. De site is opgezet door BRAMM, als onderdeel van het actieprogramma ‘Fiets in de Versnelling’ van de provincie Noord-Brabant. Doel van dit programma is Brabant fietsprovincie van Nederland te maken. Bij de uitvoering wordt intensief samengewerkt met de fietspartners uit het bedrijfsleven, overheden, kenniscentra en belangen- en brancheorganisaties.


Fietsstimulering

Arend Klaassen, directeur BRAMM: ‘Niet elk bedrijf heeft een fietsenplan, een goede fietsenstalling, oplaadpunten voor elektrische fietsen of een fietspad voor de deur. Sommige bedrijven willen wel aan fietsstimulering doen, maar weten niet hoe ze hiermee moeten beginnen’. De informatie op de site ondersteunt bedrijven hierbij, aldus Klaassen.


Fietsprojecten
de site geeft Brabantspecifieke informatie zoals fietsprojecten voor het bedrijfsleven, evenementen, routes en voorzieningen (zoals oplaadpunten). Daarnaast biedt de site de nodige informatie en vooral handige en direct inzetbare tools voor werkgevers om aan fietsstimulering te doen. Deze informatie gaat verder dan leuke projecten en ideeën voor het organiseren van initiatieven. Ook de arbeidsvoorwaarden, fiscale vraagstukken en infrastructurele kwesties komen aan bod.

Werknemers

Werknemers vinden concrete informatie over verschillende type fietsen en tips bij de aankoop. Op termijn wordt er ook ruimte gecreëerd voor interactie door een uitbreiding van de bestaande LinkedIn-groep van de fietsprojecten van BRAMM.

Rechtstreeks naar de site: FietsenWerkt.nu

rechtstreeks naar de site

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.