Nieuw: de kruispuntverkenner

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

CROW heeft een online tool voor wegbeheerders en wegontwerpers ontwikkeld: ‘Kruispuntverkenner’. Bij de aanleg van een nieuw kruispunt of de vernieuwing van een bestaand kruispunt ondersteunt deze tool bij het nemen van een beslissing over het toepassen van de meest geschikte kruispuntvorm.

 

‘Kruispuntverkenner’ neemt wegbeheerders en wegontwerpers stapsgewijs mee in het maken van een afweging. De tool houdt hierbij rekening met factoren als de gewenste capaciteit, samenstelling van het verkeer, beschikbare ruimte en verkeersveiligheid. Het resultaat is een adviesrapport waarmee burgers, bestuurders en raadsleden kunnen worden geïnformeerd. Ook is de uitkomst geschikt als basis voor verdere technische uitwerking.

Online kennis
Binnen ‘Kruispuntverkenner’ wordt voor verdieping doorverwezen naar kennisbronnen zoals de Online Kennismodules ‘Wegontwerp Buiten de bebouwde kom’ (met ‘Handboek wegontwerp’) en ‘Wegontwerp Binnen de bebouwde kom’ (met ‘ASVV 2012’). De uitkomsten van deze verdieping kunnen vervolgens gebruikt worden in het afwegingsproces van Kruispuntverkenner.

 

Licentie

Een licentie op Kruispuntverkenner is online te bestellen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.