Nieuw: Basisboek Transportmodaliteiten

dinsdag 19 mei 2015
timer 1 min

Auteur Gerrit Nieuwenhuis heeft voor Management Producties, het Basisboek Transportmodaliteiten geactualiseerd. Dit boek biedt een actueel overzicht van marktontwikkelingen en de rol die verschillende transportvormen daarin spelen.

Het basisboek Transportmodaliteiten biedt een actueel overzicht van de professionele transportmarkt en de varianten in goederenvervoer, zoals via weg, spoor, lucht en over water. Daarbij worden handvatten aangereikt om goederenstromen te optimaliseren. Denk aan duurzamere oplossingen met multimodaal transport, waarbij ook aandacht wordt gegeven aan het bijbehorende beslissingsproces, dat synchromodaliteit wordt genoemd.

De Praktijk
De nadruk in het boek ligt op de praktijk: de marktorganisatie en hoe elke modaliteit kan worden ingezet. Dat maakt het boek ook geschikt als lesmateriaal voor opleidingen en zelfstudie. Dit studieboek wordt al bij veel hogescholen en universiteiten gedoceerd.

Over de Auteur

Gerrit Nieuwenhuis is docent Logistiek aan de Hogeschool Rotterdam. Van 1984 tot en met 2001 werkte hij bij NS, met namel in het goederenvervoer. Sinds 2001 is hij werkzaam als freelance consultant op het gebied van railgoederenvervoer en intermodaal vervoer.

Meer informatie over het Basisboek Transportmodaliteit kunt u vinden op www.basisboektransport.nl.

Het basisboek Transportmodaliteiten wordt al bij veel hogescholen en universiteiten gedoceerd.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.