Nieuw: alle venstertijden op één regionale site

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Lo
Logistieke dienstverleners, transporteurs en leveranciers met een bestemming in de Stedendriehoek kunnen sinds 31 oktober op één regionale site alle informatie vinden over de verschillende venstertijden, ontheffingen en voertuigbeperkingen. Het adres is: www.distributie-stedendriehoek.nl

De gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Lochem, een belangrijk deel van de gemeenten die samen de regio Stedendriehoek vormen, hanteren in en rond hun stadscentra verschillende regimes en beleidsregels ten aanzien van de bevoorrading. Deze informatie zou gemakkelijk te vinden moeten zijn, stelt Jos Penninx, portefeuillehouder Bereikbaarheid in de Stedendriehoek.

Stadsdistributie in kaart
De nieuwe website toont voor de genoemde steden de informatie die belangrijk is voor logistieke dienstverleners, transporteurs, leveranciers winkeliers en bewoners met een bestemming in de stadscentra. Bezoekers vinden er venster- en markttijden en voertuigbeperkingen per gemeente, maar ook verwijzingen naar het aanvragen van ontheffingen en evenementenkalenders. Verder toont kaartmateriaal nuttige locaties als laad- en losplaatsen, aanrijroutes en actuele wegwerkzaamheden.  

Overheden en bedrijfsleven stelden in juni 2012 het ‘Actieplan Duurzame Stedelijke Distributie Regio Stedendriehoek’ vast. Partijen die hebben ondertekend zijn de Regio Stedendriehoek, TLN, EVO en de ondernemersverenigingen van de drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Het voornaamste doel van het actieplan is optimalisatie en verduurzaming van stedelijke distributie in de regio.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.