Niet anti-auto maar anti-file

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Rotterdam zoekt naar nieuwe fileoplossingen. De eerste aanbesteding leverde al zestien innovatieve mobiliteitsdiensten op. Maar de stad wil meer.

Aanbieders van diensten die kunnen zorgen dat automobilisten de Rotterdamse spits mijden, kunnen zich weer melden bij De Verkeersonderneming.

Marktplaats voor Mobiliteit
De aanbesteding is op 8 november 2013 openbaar gemaakt op www.aanbestedingskalender.nl en www.tenderned.nl. Hans Stevens, programmamanager van De Verkeersonderneming: ‘De eerste aanbesteding was zeer succesvol en leverde zestien nieuwe alternatieven op. Daarmee hebben we een start gemaakt naar een Marktplaats voor Mobiliteit waar reizigers (werkgevers en werknemers) en aanbieders van mobiliteitsdiensten elkaar ontmoeten. Maar we willen de Rotterdammers nog veel meer alternatieven bieden voor de auto in de spits. De insteek is niet anti-auto maar anti-file. Volgend jaar bieden we de automobilist enkele tientallen nieuwe diensten aan.'

Verkeersonderneming
De Verkeersonderneming is de uitvoeringsorganisatie voor het programma Beter Benutten in de regio Rotterdam, met als doel het bereikbaar maken en houden van de stad,  haven en regio Rotterdam door slim gebruik van het huidige asfalt, Slim Reizen en Slim Werken. De organisatie is een samenwerkingsverband tussen gemeente Rotterdam, stadsregio Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat. VNO-NCW, Deltalinqs, Kamer van Koophandel Rotterdam, EVO, TLN, provincie Zuid-Holland, gemeente Spijkenisse en politie Rotterdam-Rijnmond zijn de belangrijkste adviseurs.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.