NHTV werkt praktisch mee aan synchromodaliteit

dinsdag 26 april 2016
timer 2 min
De
De logistieke platforms NewWays Brabant en Zeeland Connect gaan samen met de NHTV werk maken van het overzetten van vrachtverkeer over de weg naar het spoor en water. Hiertoe hebben de drie partijen een langjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten onder de naam Lean & Green Synchromodal. Dit deden zij tijdens het Jaarcongres van de Topsector Logistiek in de Amsterdam Arena.

Met deze overeenkomst willen de logistieke platforms groener, flexibeler en efficiënter vervoer in de regio’s Brabant en Zeeland versnellen. De Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit van NHTV Breda is als bemiddelaar betrokken bij deze samenwerking. Andere partners in deze overeenkomst zijn Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Rewin en Midpoint Brabant.

Lean & Green Synchromodal
Lean & Green Synchromodal staat voor de groei van het goederentransport over verschillende vervoersstromen bevorderen. Goederen die nu uitsluitend over de weg met vrachtwagens naar bijvoorbeeld Spanje vervoerd worden zouden ook gedeeltelijk over zee en spoor op de plaats van bestemming kunnen komen.

Op deze manier wordt het goederenvervoer groener en duurzamer en wordt de weginfrastructuur ontlast. Het vervoer met de trein en over zee is vaak efficiënter doordat grotere hoeveelheden in een keer vervoerd kunnen worden. Daarnaast zijn deze transporten duurzamer en wordt er minder CO2 uitgestoten.

Rol van NHTV
De NHTV Breda heeft meer dan 700 studenten die een logistieke opleiding volgen, en heeft veel contacten met het bijbehorende bedrijfsleven. Logistiek aan NHTV heeft een nationale en een internationale tak. Als onafhankelijke onderwijsinstelling speelt NHTV in deze samenwerking een rol als ‘linking pin’ tussen de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM, Rewin en Midpoint Brabant en het internationale bedrijfsleven.

 
Auteur: Redactie

Vlnr: Nico Anten (Connekt), Jan Pelle (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), Leo Kemps (Academie Directeur Stedenbouw Logistiek en Mobiliteit van NHTV Breda)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.