Netwerkstad Regio Twente wil duurzaam en innovatief vervoersysteem

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Netwerkstad Regio Twente (Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal) wil een duurzaam en innovatief vervoersysteem realiseren. Het huidige Agglonet, dat de OV knooppunten in de Netwerkstad verbindt, moet worden uitgebreid tot een Eurregionaal Agglonet.

Daarbij horen nieuwe initiatieven als de fietssnelweg F35. Pilotprojecten zoals het Personal Rapid Transport System (openbaar vervoer in kleine voertuigen tot 6 personen op een geleideweg) en het Ongehinderd Logistiek Systeem (OLS) voor het goederentransport moeten leiden tot blijvende innovaties op het gebied van mobiliteit. Om de bereikbaarheid van en naar Netwerkstad te verbeteren wordt geïnvesteerd in transport over water en de bijbehorende watergebonden bedrijventerreinen. Ook moet de internationale treinverbinding met Berlijn versterkt worden en zet Netwerkstad in op de aanleg van de zuidelijke randweg Borne tussen de afritten 29 en 30 van de A1. 

De uitbreiding van het ov is onderdeel van het plan om de komende jaren belangrijke gebiedsontwikkelingen in de Innovatiedriehoek te bundelen tot één samenhangende, stedelijke ontwikkeling.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.