Negen kandidaatgemeenten voor Fietsstad 2016

vrijdag 4 september 2015
timer 1 min

Negen gemeenten hebben zich bij de Fietsersbond kandidaat gesteld voor de titel Fietsstad 2016.  Met deze kandidaatstelling geven de negen gemeenten aan dat zij invulling weten te geven aan de term ‘Bikenomics’, het thema van de 6e Fietsstadverkiezing. Bikenomics staat voor het verzilveren van de waarde van de fiets.

De kandidaatsteden zijn in alfabetische volgorde: Arnhem, Goes, Groningen, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Oss, Purmerend en Utrecht. Uit deze negen gemeenten, nomineert de Fietsersbond vijf gemeenten op basis van ingestuurde documenten (beleid, motivatie) en landelijke cijfers (ongevallenrisico, fietsgebruik en gegevens van de Fietsersbond Routeplanner).

13 oktober
De vijf genomineerde gemeenten worden bekend gemaakt op het Bikenomics-symposium dat op 13 oktober in Utrecht plaatsvindt. Hier zullen ook de extra prijzen voor beste Fietsregio en het best financieel onderbouwde fietsparkeerbeleid uitgereikt worden.

Jury
De uiteindelijke Fietsstad 2016 wordt verkozen door de jury onder leiding van SWOV-directeur Peter van der Knaap.  De andere juryleden zijn Ilse Bloemhof, fietsambassadeur van de gemeente Zwolle,  onderzoeker transporteconomie Giuliano Mingardo, Aletta Koster van de Dutch Cycling Embassy en Erna Jansen, organisator van het Nationaal Fietscongres en hoofdredacteur van vakblad PARKEER24.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor het Bikenomics-symposium

Elly Blue, schrijfster van het boek Bikenomics spreekt over haar ervaringen tijdens het Bikenomics-symposium op 13 oktober in Utrecht

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.