Nederlandse Logistiek Prijs 2012 voor Connekt

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Connekt heeft gisteren de Nederlandse Logistiek Prijs 2012 ontvangen voor het programma Lean and Green. Connekt heeft volgens de jury met dit programma een grote bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de mobiliteit in Nederland.

De vereniging Logistiek management wil met deze prijs de innovatie en professionalisering van de logistiek stimuleren. Lean and Green  is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Met behulp van instrumenten als voorraadbeheer op afstand, inzet van lange en zware vrachtwagens, ICT om de beladingsgraad te verhogen, schonere voertuigen, betere aansluitingen en vervoerskeuzes in de keten kunnen CO2-emissies worden beperkt.

Lean and Green Award

Als een organisatie met een plan van aanpak kan aantonen dat zij 20 procent CO2-reductie kan behalen in vijf jaar tijd, ontvangt zij de Lean and Green Award. De bijna 300 koplopers, die gemiddeld 14% besparing hebben bereikt, tonen aan dat Lean and Green werkt. Met het voortzetten van deze besparing gaat het programma haar doelstellig ruimschoots halen. Zodra de doelstelling is bereikt ontvangt Lean and Green geen financiële ondersteuning meer van de overheid.  Er is een businessplan voor de volgende fase ontwikkeld, waarbij Lean and Green – net als Connekt – een ledenstructuur krijgt.

Voorbeeldfunctie

Inmiddels wordt Lean and Green ook in het buitenland toegepast. In Italië en België is Lean and Green al van start gegaan. In Spanje, Zweden en Duitsland worden voorbereidingen getroffen. In Nederland rijdt ongeveer 35% van de vrachtwagens rond met een Lean and Green logo.

Het project van Connekt is een voorbeeld van geslaagde samenwerking tussen overheid, onderzoeksinstellingen, verladers en logistiek dienstverleners.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Connekt winnaar van de NLP 2012

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.