Nederlandse bereikbaarheid over water vergroot

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein krijgt een derde kolk. Minister Schultz (IenM) tekende hiervoor op 8 januari het Ontwerp-Tracébesluit. ‘Een forse impuls voor de bereikbaarheid van Nederland over het water’, aldus de minister.

De aannemer begint naar verwachting in 2016, de bouw moet gereed zijn in 2020.

Goed voor de binnenvaart
De investering vergroot de capaciteit van het Nederlandse vaarwegennetwerk voor de binnenvaart. De uitbreiding van de sluizen vermindert de wachttijd voor binnenvaartschippers. Ook zorgt de extra sluiskolk dat schepen met een diepgang tot 4 meter vlot, veilig en betrouwbaar de Beatrixsluis kunnen passeren. 

Knelpunt vaarweg
De binnenvaart vervoert ruim tweederde van de goederen die via de Rotterdamse haven ons land binnenkomen naar economische centra in en buiten Nederland. De Prinses Beatrixsluis is met ruim 50.000 schepen per jaar een van de drukste binnenvaartsluizen van Nederland. Schultz: ‘Met de aanleg van de derde kolk bij Prinses Beatrixsluis lossen we een belangrijk knelpunt op in de vaarweg tussen Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, de tweede vaarwegverbinding van Nederland.’

 
Auteur: Marieke Hut

De Prinses Beatrixsluis

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.