Nederlandse bedrijven winnen innovatie-awards Intertraffic

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Drie Nederlandse bedrijven zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Intertraffic Innovation Awards tijdens de 21e editie van het vakevenement Intertraffic in Amsterdam (27-30 maart), waar leveranciers nieuwe producten en diensten aan de bezoekers tonen.

De prijzen werden uitgereikt in vijf categorieën: ‘ITS verkeersmanagement’, ‘Smart mobility’, ‘Parkeren’, ‘Veiligheid’ en ‘Infrastructuur’.

ITS verkeersmanagement

In deze categorie won Peek Traffic/Imtech met ImFlow: een op beleid gebaseerd adaptief controlesysteem voor stadsverkeer dat gemakkelijk te configureren is en direct gebaseerd is op het beleid van een stad. Een realtime adaptief algoritme vertaalt het geconfigureerde beleid automatisch in een optimale stroom. Voor dit product won het bedrijf ook de Overall Winner Award. 

Smart mobility 

DTV Consultants won met het ‘mobiliteitsspel’ From5to4, dat werknemers stimuleert één werkdag op een slimme manier te pendelen.

Parkeren

In de categorie Parkeren mocht SCANaCAR de prijs in ontvangst nemen voor de ScanScooter. Hiermee kunnen 600-1200 voertuigen per uur worden gescand op handhaving van parkeerregels.

Veiligheid

Het Oostenrijkse bedrijf Kapsch TrafficCom AG kreeg de prijs voor de ACC - Automatic Camera. Met dit systeem kunnen camera’s op de snelweg eenvoudig worden gekalibreerd (tunnels, tolwegen buiten de bebouwde kom, et cetera).

 

Infrastructuur
Het Duitse Langmatz GmbH won met de Bluemove light pole. Dit e-mobility-laadstation wordt rechtstreeks op een verlichtingssysteem geïnstalleerd, zodat er geen extra behuizing nodig is. Het systeem maakt verbinding met een extern oplaadpaalbeheersysteem en kan de instellingen voor het in- en uitschakelen van het licht regelen. 

De prijzen werden uitgereikt door juryvoorzitter Fred Wegman, directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV.

 
Auteur: Joske van Lith

In drie van de vijf categorieën vielen Nederlandse bedrijven in de prijzen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.