Nederlands team wint International Tunnelling Award

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Het project Metrostation CS, onderdeel van de Noord/Zuidlijn, heeft gewonnen in de categorie Specialist Tunnelling Project of the Year.

De jury was onder de indruk van dle innovatieve oplossingen in het jetgrouten en microtunneling. Strukton Civiel, joint venture partner Van Oord en opdrachtgever Dienst Metro project Noord/Zuidlijn namen de prijs gezamenlijk in ontvangst.

Tunnelling Awards
De International Tunnelling Awards is een initiatief van vakbladen New Civil Engineer en Ground Engineering en wordt ondersteund door de International Tunnelling & Underground Space Association.

Project Metrostation CS
Onder het monumentale Amsterdam Centraal Station heeft Combinatie Strukton / Van Oord een deel van de metrolijn en een metrostation voor de Noord/Zuidlijn aangelegd. De Noord/Zuidlijn is een nieuwe metrolijn die de binnenstad van Amsterdam verbindt met het noorden en het zuiden van de stad. Het project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.