Nederland koploper schoner verkeer en vervoer

donderdag 21 mei 2015
timer 2 min

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu roept bestuurders van multinationals en Nederlandse bedrijven op om samen te werken aan klimaatoplossingen. Deze oproep plaatste zij op 21 mei tijdens een discussiebijeenkomst op de Climate & Business klimaatconferentie in Parijs. Op de klimaatconferentie in december wordt de Nederlandse aanpak voor schoner verkeer en vervoer als voorbeeld gesteld.

’Grote bedrijven moeten een sterke klimaatalliantie vormen zodat ze meer kennis gaan uitwisselen op het gebied van techniek en innovatie, zoals het opslaan van zonne- en windenergie, aldus Mansveld. Deze oproep is mede een reactie op een open brief van de topmannen van 43 multinationals, waaronder de Nederlandse bedrijven Unilever, ING, AkzoNobel en DSM. In april drongen zij er bij wereldleiders op aan om in actie te komen tegen klimaatverandering.
  
Nederland koploper schoner verkeer en vervoer
Omdat Nederland als koploper wordt gezien met initiatieven voor schoner verkeer en vervoer, heeft Frankrijk gevraagd bij de klimaatconferentie in december de Nederlandse aanpak als voorbeeld te stellen voor de rest van de wereld. Nederlandse initiatieven zoals zero-emissie stadslogistiek, stimulering van biokerosine in de luchtvaart en de inzet op schonere brandstoffen in de scheepvaart worden door Nederland bij de klimaattop uitgelicht.

Nederlandse aanpak
In Parijs benadrukte staatssecretaris Mansveld dat Nederland concrete ervaring heeft om klimaatverandering aan te pakken en ons te beschermen tegen de gevolgen ervan, van landbouw tot ICT en van transport tot energie. Mansveld noemt ook dat zij werkt aan een Nationale Adaptatiestrategie om de risico’s aan te pakken en zo ons land en de Nederlanders te beschermen. ‘Ook hier is samenwerking onmisbaar om resultaat te bereiken, want ik doe dit samen met steden, regio’s, maatschappelijke organisaties en bedrijven die hetzelfde gevoel voor urgentie uitspreken’, aldus de staatssecretaris.

De Nederlandse aanpak zoals zero-emissie stadslogistiek, stimulering van biokerosine in de luchtvaart en de inzet op schonere brandstoffen in de scheepvaart wordt internationaal als voorbeeld gesteld..

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.