NDW wil weten of datafusie kwaliteit oplevert

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

NDW wil inzicht in de potentie van datafusie van Floating Car Data en data die wordt ingewonnen via traditionele technieken. De organisatie wil bijvoorbeeld graag weten of datafusie resulteert in de gewenste kwaliteit en dekking van de gegevens.

NDW organiseert samen met DITCM een precompetitieve pilot. Hierin worden in verschillende scenario’s (combinaties van aantallen vaste meetlocaties en dekkingsgraden van Floating Car Data) actuele verkeersgegevens berekend bij verschillende verkeersafwikkelingen en type wegen.

Inzicht in de variabelen die de kwaliteit van de gefuseerde data beinvloeden is essentieel voor de voorbereiding voor een toekomstige aanbesteding. Het gaat hierbij om het vaststellen van de niveaus van kwaliteit voor de (actuele) verkeersgegevens; reistijden, intensiteiten en snelheden. Ook moet er inzicht komen in de variabelen die de kwaliteit van de gegevens bepalen, zoals de kwaliteit van de ruwe bron-FCD en de rekenduur. De startbijeenkomst voor de pilot is op 25 maart. Partijen die willen meedoen aan de pilot, kunnen zich aanmelden.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.