NDW-verkeersdatalab binnen DiTTLab

dinsdag 26 mei 2015
timer 1 min
Di
DiTTLLab is een samenwerking tussen de TU Delft en informatietechnologie-onderneming CGI, waar studenten en onderzoekers interdisciplinair samenwerken aan kennisontwikkeling op het gebied van mobiliteit.

Binnen dit lab wordt een NDW Traffic Observatory opgezet, waarin de focus ligt op het diagnosticeren, schatten en voorspellen van verkeer. Deze samenwerking past goed in de Big Data ambitie uit het Ondernemingsplan van de Nationale Databank Wegverkeergegevens. Dit schrijft NDW in haar nieuwsbrief van 22 mei. 

NDW-datatoepassingen
Deze samenwerking biedt mogelijkheden om het gebruik en de toepassingen van de NDW-data te vergroten. Dit wordt in een aantal verschillende onderzoekslijnen binnen DiTTLab opgepakt.

Verkeer en weer

Het eerste resultaat, een koppeling van statusgegevens en actuele verkeersgegevens aan weergegevens met visualisaties in tijd-wegdiagrammen, wordt komende zomer verwacht. Daarna volgen onderzoekslijnen die betrekking hebben op het schatten en corrigeren van verkeerstoestanden door middel van datafusie, het schatten van de verkeersvraag en het multiscale modelleren en voorspellen van verkeer. DiTTLab staat onder leiding van professor Hans van Lint.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.