NDW start prijsvraag datafusie

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) organiseert een prijsvraag rondom datafusie, waarmee kosten van verkeersgevens kunnen worden gereduceerd.

Om meer inzicht te krijgen wil NDW de markt via een prijsvraag stimuleren om de bruikbaarheid van datafusie aan te tonen en de technologie verder te ontwikkelen. Op basis van de resultaten worden deze methoden uitgewerkt voor toepassing in de praktijk.

Deze prijsvraag en aanstaande aanbestedingen ter vervanging van de centrale systemen en de contracten voor de levering van verkeersgegevens vallen onder het project NDW Next. De NDW organiseert op 28 augustus de Marktdag Aanbestedingen om meer informatie over deze projecten te geven:

Aanbesteding centrale systemen

Het huidige centrale systeem van NDW (CNS) zal vervangen worden door het NDW Centraal Informatiesysteem (NCIS). Een ontwerp op basis van een Enterprise Service Bus (ESB) levert flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid waarmee tegemoet gekomen wordt aan de wens van de partners van NDW voor een robuuste en uitbreidbare architectuur, geschikt om meerdere soorten verkeersgegevens te verwerken. NDW zal tijdens de bijeenkomst de gemaakte ontwerpkeuzes voorleggen aan de aanwezige marktpartijen.

Levering verkeersgegevens

De huidige contracten met leveranciers van verkeersgegevens op basis van geografische percelen lopen ten einde. Deze indeling wordt vervangen door raamovereenkomsten. Binnen de raamovereenkomsten kan in deelopdrachten worden gedifferentieerd op inwinmethode en kwaliteit van de verkeersgegevens. Het gebruik van raamovereenkomsten biedt NDW de nodige flexibiliteit.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.