NDW ontwikkelt presentatietool historische gegevens

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

NDW heeft een tool ontwikkeld, waarmee historische data naar tijd en locatie eenvoudig kunnen worden gepresenteerd.

Met de start van NDW is een database ontstaan met een schat aan historische informatie over reistijden, puntsnelheden en intensiteiten. Voor het kunnen uitvragen van selecties uit de database is in 2011 in opdracht van NDW een applicatie ontwikkeld waarmee selecties van historische data naar tijd en locatie kunnen worden opgevraagd.

Data eenvoudig presenteren
De deelnemende wegbeheerders in NDW kunnen met de presentatietool gebruikersvriendelijke tabellen, kaarten en grafieken maken van geaggregeerde gegevens. Binnenkort wordt het ook mogelijk om gegevens van geheel vrij te kiezen perioden op te vragen, zowel in grafiek als tabelvorm. Daarnaast komt er een aantal GIS bestanden met voorberekende gegevens over intensiteiten, reistijden en snelheden.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de nieuwe tool kunnen historische data naar tijd en locatie eenvoudig worden gepresenteerd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.