Navigatiesysteem steeds belangrijker voor keuze parkeerplaats

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Mensen vertrouwen steeds meer op hun navigatiesysteem om een parkeerplaats te vinden en minder op de gemeentelijke verwijsborden. Dat blijkt uit de Nationale Parkeerenquête 2011 van parkeerbedrijf P1.

Drie op de vier automobilisten maakt gebruik van een navigatiesysteem. De helft daarvan bepaalt op basis van het navigatiesysteem waar men gaat parkeren. Tegelijkertijd blijkt uit de enquête dat automobilisten minder vertrouwen op de gemeentelijke verwijsborden naar de parkeerplaatsen. Nu is dat 30 procent, in 2006 nog 44 procent.

Parkeerterrein

Automobilisten hebben een voorkeur voor parkeerterreinen (36 procent), boven de parkeergarage (28 procent) en parkeren op straat (14 procent). Die voorkeur komt redelijk overeen met wat gemeenten graag zien. Gemeentelijke beleidsmakers zien de automobilisten het liefst op een parkeerterrein (37 procent) of een parkeergarage (35 procent) en liever ‘geen blik op straat’ (4 procent).

Verkeersmodaliteiten

Verder blijkt uit het onderzoek dat de meeste gemeenten gebruik maken van de CROW-richtlijnen en beschikken over een gehele of gedeeltelijke parkeerbalans. 53 procent van de gemeenten houdt rekening met andere verkeersmodaliteiten bij het opstellen van de parkeerbalans.

De Nationale Parkeerenquête, een initiatief van parkeerbedrijf P1, werd gehouden onder 526 automobilisten en 101 gemeentelijke beleidsbepalers. In 2006 werd eerder een dergelijke enquête gehouden.

Meer informatie

 
Auteur: Eveline Korving

De meeste automobilisten hebben een voorkeur voor parkeerterreinen, zo blijkt uit de Nationale Parkeerenquête 2011. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.