Naturalistic Driving onderzoek naar Europees weggedrag

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Een consortium van TNO, SWOV, TRL,TU Darmstadt en Arcadis voert In opdracht van het CEDR (Conference of European Directors of Roads), een Europees onderzoek uit op het gebied van verkeersveiligheid en wegontwerp, onder meer met een ‘naturalistic driving experiment’.

Binnen het project wordt een zogenoemd ‘naturalistic driving experiment’ georganiseerd: 250 weggebruikers (verspreid over verschillende Europese landen) registreren gedurende drie maanden hun rijgedrag met een app op een smartphone. Dit komt overeen met het principe van een black box.

Video-opnames
Voor de deelnemers zijn er een eenvoudige standaard opties waarin alleen de snelheid en positie worden vastgelegd. Daarnaast is er een ‘advanced’ optie waarbij de smartphone ook video-opnames maakt van een rit. Deelnemers aan de proef krijgen geen vergoeding, wel kunnen ze een houder voor de telefoon krijgen voor in de auto.

De proef start medio oktober en eindigt op 31 december. Op dit moment zoekt het consortium onder leiding van Arcadis naar deelnemers. Zie hier de oproep voor deelname. Voor meer informatie over de proef: www.EUSight.nl

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.