Nationale Databank Wegverkeersgegevens flink uitgebreid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In
In de Nationale Databank Wegverkeersgegevens zijn nu ook wegwerkzaamheden, filemeldingen en actuele verkeersgegevens te vinden.

Niet alleen de actuele en geplande wegwerkzaamheden van de rijkswegen, maar ook van het onderliggend wegennet zijn inmiddels opgenomen in de databank. De externe levering wordt momenteel getest bij ANWB en Eurotraffic. Daarvoor heeft NDW een koppeling gerealiseerd met LTC Andes. De koppelingen met Viastat en Goudappel Coffeng volgen binnenkort. Door de koppeling kunnen overheden wegwerkzaamheden beter plannen,  hierover communiceren en onderling afstemmen. Ook de website ‘VanAnaarBeter’ wordt uitgebreid met de werkzaamheden op het onderliggend wegennet en wordt gekoppeld aan NDW.

Filemeldingen
Ook de filemeldingen van de rijkswegen zijn opgenomen in de databank. De externe levering wordt nog getest. Serviceproviders kunnen nu ook voor deze gegevens bij NDW terecht.

Actuele verkeersgegevens

Via NDW zijn de actuele verkeersgegevens beschikbaar van de wegen van Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Utrecht, de stadsregio’s Rotterdam en Amsterdam, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en de gemeente Den Haag. De meest recente toevoegingen zijn de provincie Utrecht en de gemeente Den Haag. Maar ook het verkeer op de eerste provinciale wegen in Zuid-Holland is inmiddels via NDW te volgen.

 
Auteur: Joske van Lith

De databank is flink uitgebreid

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.