Nationale Bewegwijzeringsdienst voor 411 wegbeheerders

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Va
Vanaf 1 januari voert de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) voor alle 411 wegbeheerders in Nederland de wettelijke taak van bewegwijzering op het wegennet uit. De dienst zorgt voor plaatsing, beheer en onderhoud van bewegwijzering en adviseert wegbeheerders bij vraagstukken.

Met de regie van de NBd op de bewegwijzering hebben weggebruikers na een korte periode van marktwerking weer met een eenduidig systeem van wegwijzers te maken. Uniforme bewegwijzering zorgt voor duidelijkheid en bevordert de doorstroom van verkeer en de verkeersveiligheid, aldus kwartiermaker Geert van Wijhe, eerder in Verkeerskunde.

Van Wijhe loodste vanaf september 2011 de traditionele bewegwijzeringsexpertise en de bewegwijzeringsdata van de ANWB, samen met de sinds de marktwerking ontstane stichtingen voor bewegwijzering naar een nieuwe centrale bewegwijzeringsdienst, NBd. Om de contouren van deze nieuwe dienst te schetsen maakte de NBd eerder een film.  

 

Foto:RWS NBd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.