Nationale Bewegwijzeringsdienst opgericht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 2 april is de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) opgericht. Hierin zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

De NBd is van, voor en door de wegbeheerders. De nieuwe organisatie is verantwoordelijk voor het beheer van de database, de coördinatie en afstemming tussen de verschillende wegbeheerders en op- en vaststellen van bewegwijzeringplannen. Dat wordt in de Wegenverkeerswet vastgelegd. Deze wettelijke taken zorgen voor samenhang, continuïteit en uniformiteit in de bewegwijzering, waardoor deze ook duidelijker wordt voor de weggebruikers. De NBd kan ook de niet-wettelijke taken, zoals inkoop, plaatsing en beheer en onderhoud, voor de wegbeheerders verzorgen.

Aanpassing Wegenverkeerswet noodzakelijk
De verantwoordelijkheid voor bewegwijzering is in de Wegenverkeerswet vastgelegd. Voor het onderbrengen van de wettelijke taken bij de NBd moet deze wet worden aangepast. Tot begin 2015 de wet van kracht wordt, maken wegbeheerders op vrijwillige basis gebruik van de NBd.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door verkeerde wegbewijzering ( omleidingsroute fietsroute ) aanzienlijke schade geleden. Bij wie kan ik claim indienen?

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.