Nationaal techniekfestival NLi op RDM Rotterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Op
Op 13 en 14 maart 2015 vindt het techniekfestival Nederland innoveert (NLi) op RDM Rotterdam plaats: een gratis toegankelijk techniek platform voor scholieren, studenten en young professionals op het gebied van innovatie en techniek. NLi beoogt deze doelgroep te inspireren met de mogelijkheden, uitdagingen en maatschappelijke relevantie die techniek biedt.

Tijdens het festival spreken tal van kopstukken uit de techniekbranche over de cruciale rol van techniek en innovatie in combinatie met hun droomprojecten. Zo vertelt Deltacommissaris Wim Kuijken over hoe de innovaties van het Deltaplan 21e eeuw de extremen van de natuur kunnen opvangen. En deelt Rogier van der Heide, voormalig Chief Design Officer bij Philips Lighting en artistiek directeur van het Amsterdam Light Festival, zijn lichtdromen. Dagelijks worden er nieuwe sprekers toegevoegd aan het programma, dat bekend wordt gemaakt via www.nederlandinnoveert.nl

Op het festivalterrein vinden pitches van technologische startups plaats. Voor bezoekers die de handen uit de mouwen willen steken, zal RDM Makerspace beide dagen verscheidene workshops geven, zoals 3D printing en Internet of things. Ook wordt tijdens NLi de nieuwste samenwerking tussen Port of Rotterdam en YES!Delft gelanceerd. Het festival sluit af met de bekendmaking van de winnaar van een ruimtereis met XCOR Aerospace.

RDM Rotterdam wordt vormgegeven door het Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met Hogeschool Rotterdam. Nederland innoveert is het eerste festival dat plaatsvindt op RDM Rotterdam.

Uitstroom technische studenten
Met dit festival wil NLi de uitstroom uit de techniek beperken door te zorgen dat technische studenten ook daadwerkelijk in een technische functie aan de slag gaan en technische professionals bij een carrièrestap wederom voor een (inhoudelijk) technische functie kiezen.


mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.