Nantes, Bologna en Funchal winnen CIVITAS Award

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De CIVITAS Award is een jaarlijkse Europese prijs voor steden die op een innovatieve manier hebben bijgedragen aan duurzame stedelijke mobiliteit. De gelukkige winnaars dit jaar: Nantes, Bologna en Funchal.

Het CIVITAS Network reikt drie awards uit tijdens het CIVITAS Forum, dit jaar gehouden in Brest. Deze drie categorieën omvatten ‘Technical Innovation’,’Public Participation’ en ‘CIVITAS City of the Year’.

Vernieuwende vervoersoplossingen
In de categorie Technical Innovation gaat de prijs naar de Franse stad Nantes. De stad krijgt de prijs voor de invoering van een multimodale smartcard. De prijs in de categorie Public Participation is dit jaar voor de Italiaanse stad Bologna. Met het project European Cycling Challenge weet de stad het fietsgebruik succesvol te stimuleren. De stad heeft hiertoe uiteenlopende promotieactiviteiten gebundeld.

Stad van het jaar
De City of the Year award 2013 is voor Funchal, hoofdstad van het Portugese eiland Madeira. De stad krijgt de award voor zijn innovatieve aanpak van het publieke transport. Funchal heeft hiervoor een geïntegreerd pakket ontwikkeld en geïmplementeerd.

CIVITAS
Het CIVITAS Network omvat 220 leden. Het voornaamste doel van het netwerk is samenwerken om gezamenlijk vooruitgang op het vlak van duurzame mobiliteit te boeken; alle leden investeren dan ook blijvend in een Europees netwerk. In 2014 vindt het CIVITAS Forum plaats in Casablanca.

 
Auteur: Marieke Hut

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.