Naar slimme combinaties van vervoerwijzen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

CE Delft onderzoekt, samen met enkele internationale partners binnen het Europese onderzoeksproject OPTIMISM welke ICT-oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan het bevorderen van co-modality – combineren van vervoerwijzen – in het personenvervoer. 

Een van de sporen waarlangs informatie over ICT-oplossingen en co-modality wordt verzameld is het interviewen van relevante stakeholders. Voor de Nederlandse markt gaat CE Delft deze gesprekken voeren. Daarbij wordt gekeken naar reisinformatie, verkeersmanagement en transportservices (zoals de OV-chipkaart).

Een voorbeeld van co-modality is de service waarbij je in de stadsbus kunt zien hoe laat en vanaf welk perron je aansluitende trein vertrekt. Het idee is dat slimme ICT-oplossingen het de reiziger in het personenvervoer makkelijker maakt om verschillende vervoerwijzen te combineren (bijvoorbeeld de bus en de trein). Daarbij gaat het om bestaande en toekomstige ICT-oplossingen.

Vanaf maart start CE Delft met de interviews om te onderzoeken wat de verwachtingen van markpartijen en overheden zijn. Uit deze gesprekken worden ook enkele ‘best practices’ verzameld, die geanalyseerd worden op te verwachten effecten op mobiliteitspatronen en milieukwaliteit. De eindresultaten van dit onderzoek worden in 2013 gepubliceerd op www.optimismtransport.eu.

Wilt u uw kennis over co-mobility delen, dan kunt u contact opnemen met Arno Schroten

 
Auteur: Joske van Lith

Een voorbeeld van co-modality is de service waarbij je in de stadsbus kunt zien hoe laat en vanaf welk perron je aansluitende trein vertrekt

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.