Na beroep: Arriva gaat rijden in West-Brabant

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Noord-Brabant heeft de concessie voor het openbaar vervoer in West-Brabant terecht aan vervoerder Arriva Personenvervoer Nederland B.V. gegund. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het ingediende beroep van Veolia Transport Brabant N.V. op 10 juli ongegrond verklaard. Eerder werd de concessie Oost-Brabant al aan Arriva gegund.

Gedeputeerde Ruud Van Heugten is blij met de uitspraak van het CBb omdat daarmee een einde komt aan een onzekere periode, met name voor de medewerkers van Veolia die nu het vervoer in West-Brabant en een deel van Oost-Brabant verzorgen.

Goede procedure
In december 2013 gunde de provincie de OV-concessie West-Brabant in eerste instantie aan Veolia. Arriva diende tegen dit besluit een bezwaar in omdat Veolia vanwege een formulefout de meeste punten zou hebben gekregen. De provincie besloot daarop de concessie alsnog aan Arriva te gunnen, waarop Veolia in beroep ging . Het CBb oordeelt nu dat de provincie hiermee een terecht besluit heeft genomen.

Drie concessies
Het openbaar vervoer in Noord-Brabant is verdeeld in drie concessiegebieden. Arriva gaat vanaf 14 december het busvervoer verzorgen in West-Brabant voor de periode van 8 jaar en gedurende 10 jaar in Oost-Brabant. Het openbaar vervoer in de regio Eindhoven valt onder de verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt tot eind 2016 in ieder geval uitgevoerd door Hermes.

Voor de exploitatie van de concessie West-Brabant wordt een compleet nieuw wagenpark aangeschaft met milieuvriendelijke Euro 6-bussen en gratis WiFi. Reizigers in West-Brabant mogen de dezelfde bedieningsuren en frequenties van bussen verwachten als ze nu gewend zijn.

 
Auteur: Redactie

Arriva gaat vanaf 14 december het busvervoer verzorgen in West-Brabant voor de periode van 8 jaar en gedurende 10 jaar in Oost-Brabant.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.