Na 6 jaar landelijke dekking routeplanner Fietsersbond

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Met toevoeging van de provincie Groningen is in 6 jaar tijd de fietsrouteplanner van de Fietsersbond nu landelijk dekkend. Fietsers kunnen nu van Delfzijl tot Domburg routes plannen. De vrijwilligers van de Fietsersbond zorgen ervoor dat alle fietspaden, voor fietsers geschikte wegen en relevante fietsvoorzieningen zijn ingevoerd.

De Fietsersbond Routeplanner in 2006 begonnen in de provincie Utrecht. In de jaren erba werden nieuwe provincies toegevoegd en functies bedacht. Zo zijn onder meer treinstations, OV-fietspunten, bankjes en horeca op de kaart te zien en zijn er diverse profielen in te stellen, zoals autoluw, natuur, racefiets of sociaal veilig. Ook kan een route gepland worden via de fietsknooppuntennetwerken. De recreatieve fietsrouteplanner die daarvoor gebruikt kon worden is nu samengevoegd met de van-deur-tot-deur-planner tot één fietsrouteplanner die voor alle soorten routes gebruikt kan worden.

Deze landelijke dekking betekent nier dat het werk nu gedaan is, zegt projectleider Bas Hendriksen: ‘Het is nu zaak om te blijven vernieuwen. Onlangs hebben we wegopbrekingen in de planner opgenomen. Nu zijn we bezig om de routeplanner ook mobiel toegankelijk te maken. Een dure investering, maar belangrijk voor fietsers’. maken.”

De Fietsersbond Routeplanner in de provincie Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, de Vereniging van Groninger Gemeenten, Eems Dollard Regio, Interreg, de provincies Fryslân en Drenthe en het Niedersächisches Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.