Mobiliteitsvraagstuk SWSR tijdens TraineeBattle 2011

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Ti
Tijdens de TraineeBattle 2011 werkten de traineeteams van verschillende bedrijven aan een mobiliteitsvraagstuk in het kader van Slim Werken Slim Reizen.

De TraineeBattle werd voor de tweede keer gehouden. Traineeteams van organisaties als KLM, Delta Lloyd, Prorail, provincie Utrecht en provincie Overijssel streden om de titel Beste Traineeteam van Nederland 2011. De traineeteams werkten samen aan een oplossing voor het vraagstuk: ‘Geef één of meerdere praktisch toepasbare oplossingen voor het invoeren van Slim Werken Slim Reizen binnen het MKB, om zodoende eind 2015 twee miljoen mensen in staat te stellen om slimmer te werken en te reizen’. De teams werden niet alleen beoordeeld op de oplossing van het vraagstuk, maar ook op hun samenwerking en presentatie.

 

Flexcheck

Het traineeteam van Vitens won de finalestrijd met de presentatie van de door hun ontwikkelde Flexcheck. De Flexcheck brengt de huidige werkstijl in kaart door het invullen van een vragenlijst. Hierop volgt een advies voor mogelijke scenario’s van flexwerktijden. De teamleden van Vitens mogen binnenkort aanschuiven bij een bijeenkomst van het Platform SWSR.

 

Nieuwe app

De overige finalisten waren de traineeteams van provincie Utrecht, Rabobank en Alliander. De oplossing van het team van Provincie Utrecht was Slim Werken Slim Reizen DEALS, een soort Groupon-platform waar ondernemers tegen scherpe tarieven deals sluiten om slimmer te werken. Het team van Rabobank bedacht de Traf-app voor de smartphone met een carpool-, reistijd- en hub-spokefunctie. Het team van Alliander stelde voor om in 2015 als B50 uitsluitend samen te werken met  MKB’ers die slim reizen en slim werken en dat SWSR het MKB ondersteunt de uitdaging aan te gaan om slimmer te reizen en slimmer te werken.

 
Auteur: Eveline Korving

Traineeteams van organisaties als KLM, Delta Lloyd, Prorail, provincie Utrecht en provincie Overijssel streden om de titel Beste Traineeteam van Nederland 2011. (Foto: Nobiles Media)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.