Mobiliteitsfonds voor Zuid-Kennemerland

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort hebben een fonds opgericht om gezamenlijke verkeersknelpunten in de regio aan te pakken.

De komende 15 jaar sparen de vier gemeenten een bedrag van € 19,5 miljoen voor het mobiliteitsfonds.

Verkeersknelpunten
Het fonds is onderdeel van de Bereikbaarheidsvisie Zuid-Kennemerland. Hierin staan de verkeersknelpunten in de regio benoemd. De samenwerking is nodig omdat de bereikbaarheid van de regio onder druk staat. Met het regionale fonds kan de aanpak van knelpunten worden medegefinancierd.

Visie op mobiliteit
De belangrijkste voorstellen uit de visie zijn:

  • een volwaardige ringstructuur voor de auto om zowel de regio als om Haarlem heen met goede verbindingen naar de stad, de kust en de regio

  • een goede ontsluiting van de regio en de Haarlemse binnenstad met Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)

  • het beter benutten van de bestaande (fiets) netwerken.

Sparen
De deelnemende gemeenten betalen  de komende 15 jaar een bedrag aan het fonds. Een project wordt betaald uit het fonds wanneer tenminste drie van de vier gemeenteraden daarmee instemmen en het project op het grondgebied is van een van de instemmende gemeenten. Over projecten die buiten het grondgebied vallen, moeten alle deelnemende gemeenten het unaniem eens zijn.

Bron: gemeente Haarlem

 
Auteur: Marieke Hut

Regio Zuid-Kennemerland

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.