Mobiliteit kantelen: genomineerde paper NVC 2015

dinsdag 29 september 2015
timer 1 min
Mobiliteit kantelen: naar een nieuwe rol van de overheid en meer zelfredzaamheid van burgers in mobiliteit. Auteurs Syb Tjepkema van de gemeente Zwolle en Friso Metz van Advier presenteren  op het Nationaalverkeerskundecongres op 5 november in een workshop van een uur hun genomineerde paper voor de titel ’Beste Bijdrage’.

De samenleving verandert, de overheid verandert en ook het openbaar vervoer verandert. De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel bezinnen zich op een nieuwe rol en positie van het openbaar vervoer in de mobiliteit van de stad.

Deze paper beschrijft de zoektocht van de provincie naar een proces dat ‘de kanteling van mobiliteit’ wordt genoemd. Kantelen staat voor een nieuwe manier van werken. De term wordt gebruikt in de Wmo-sector (Wet maatschappelijke ondersteuning). Centraal staat de verschuiving naar ‘de eigen kracht’ in plaats van steunen op de overheid die alles regelt.

U kunt deze sessie of en sessie naar keuze volgen op het Nationaal verkeerskundecongres 2015 op 5 november in de Buitensociëteit in Zwolle

Klik hier voor het programma

Klik hier voor aanmelden 

Bekijk het programma van het NVC 2015 op www.nationaalverkeerskundecongres.nl

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.