Mobiliteit en verkeersgedrag begrijpen en beïnvloeden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Een nieuwe CROW-publicatie ‘Mobiliteit en gedrag, begrijpen en beïnvloeden´ ondersteunt verkeersprofessionals met theoretische en praktische kennis over het beïnvloeden van het verkeersgedrag. Dit boek onderbouwt de combinatie mobiliteit en het beïnvloeden van gedrag.

Lange tijd lag het accent van wegontwerp op de infrastructuur, zoals een parkeergarage bouwen of een rotonde aanleggen. Daarbij was weinig oog voor de weggebruiker. De laatste jaren is daarin sprake van een verschuiving. Bepaalde verkeerssituaties blijken maar beperkt met verkeerskundige en -technische maatregelen op te lossen. Beïnvloeding van verkeersgedrag is dan een middel om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te vergroten.

 

Analyse, maatregelen, technieken

De nieuwe publicatie bestaat uit drie blokken. Het eerste analyseert of een gedragsmaatregel de meest geschikte oplossing is. En zo ja, welke? Blok twee gaat in op de factoren die invloed hebben op het ontstaan van gedrag. Blok drie behandeld verschillende beïnvloedingstechnieken. Naast theoretische kennis bevat het boek veel praktijkvoorbeelden.

De publicatie ‘Mobiliteit en gedrag: begrijpen en beïnvloeden’ is online te bestellen via www.crow.nl/348.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.