Mobiele flexplek MobiBus van start

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Aanstaande maandag 14 mei wordt in Apeldoorn de eerste MobiBus onthuld; een mobiele flexplek op een carpool- of P+R terrein.

De MobiBus is een heringerichte gelede-bus van 18 meter die op vervoersknooppunten de mogelijkheid biedt tot werken en vergaderen, onder het genot van een kopje koffie. Naast de vergaderfunctie, vervult de MobiBus ook een rol op het gebied van beheer en sociale veiligheid.

Carpoolplaats Kayersdijk langs de A1
De eerste MobiBus komt te staan op de carpoolplaats Kayersdijk aan de A1 waar recentelijk het aantal parkeerplaatsen is verdubbeld naar 100. Er is een halteplaats voor bussen en een fietsenstalling. De MobiBus heeft een stroom- en wateraansluiting uitgevoerd in het zogeheten Facilitair informatie Perron (FiP), ook toegankelijk voor rolstoel en rollators. Daarnaast biedt de MobiBus oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen en een rijwiel-reparatieset. Initiatiefnemer Stichting P+Rmissie wil het aanbod in de toekomst uitbreiden met een plattegrondautomaat, verhuur van (elektrische) fietsen of wind- en zonne-energie voor intern laptopgebruik op de flexwerkplekken.

Subsidie
De MobiBus is, in het kader van Slim Werken, Slim Reizen, een mobiele flex-service voor het tijdelijk faciliteren en beheren van parkeerterreinen . Dit initiatief van de Stichting P+Rmissie (Permissie) is mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Gelderland en de stichting DOEN.

Lees hier het artikel over de MobiBus uit Verkeerskunde 7/2010

 
Auteur: Joske van Lith

Een impressie van de MobiBus

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.