Mobiel parkeren maakt grote sprong

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Parkeren via de mobiele telefoon slaat aan, en hoe. Zo zijn al meer dan 100.000 gebruikers aangesloten bij ANWB Parkeren: sinds de start op 1 mei 2013. Ook gaan steeds meer gemeenten over op mobiel parkeren. Het systeem is eerlijker voor parkeerders: ze betalen alleen voor de tijd dat ze geparkeerd hebben.

Al eerder lanceerde de ANWB de Onderweg App voor verkeer, tanken en alternatief vervoer. Daar is vorig jaar de dienst ANWB Parkeren aan toegevoegd. App-gebruikers zien op ieder moment waar ze voor welk tarief kunnen parkeren. Leden die ook daadwerkelijk mobiel willen parkeren via de App of telefoon, melden zich apart aan bij ANWB Parkeren. Deelnemers zijn via ‘de backoffice’ (gratis) aangesloten bij Yellowbrick, een van de vijf grote providers die in Nederland mobiel parkeren mogelijk maken.

Steeds meer steden doen mee
Momenteel werkt ANWB Parkeren al in 102 steden. En met succes, in Woerden wordt bijvoorbeeld al 25% van de parkeergelden via mobiel parkeren betaald sinds de invoering van het systeem op 1 juli 2013. De verwachting is dat in 2014 zo’n 20 nieuwe steden mobiel parkeren en belparkeren gaan aanbieden aan hun bezoekers en inwoners. De volgende gemeenten volgen binnenkort:

  • 1 maart: Oldenzaal
  • 1 maart: Strijp S in Eindhoven
  • 3 maart: Tilburg
  • 25 maart:  Weesp
  • 1 april: Den Helder


Parkeren via creditcard
Voor ANWB Creditcard-houders is er nu een speciale actie. Wie zich nu registreert voor ANWB Parkeren, maakt kans op gratis parkeertegoed van € 150. Betaling voor mobiel parkeren gebeurt standaard achteraf via de creditcard.

Grote onderhoudsbeurt app
De ANWB Onderweg app is nu ruim 730.000 keer gedownload en krijgt binnenkort een grote update met mijn routes, file-alerts en auto/OV planner. De preview is al te bekijken!  

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.