Mobiel afrekenen in parkeergarage

woensdag 6 februari 2008
timer 1 min

Payter deelnemers kunnen in de parkeergarage Q-park op het Beursplein in Rotterdam betalen met hun mobiele telefoon. Ze hoeven, dankzij een samenwerking tussen Payter, SKIDATA en Q-Park, niet langer meer langs de betaalautomaat.

Payter startte in 2006 met het ontwikkelen van een betaalsysteem via de mobiele telefoon. Consumenten kunnen daardoor onder meer in winkels met de mobiel betalen. In 2007 werd dat in Rotterdam in de praktijk getest. In de toekomst zal het bijvoorbeeld ook mogelijk worden om toegangskaarten te reserveren via de mobiel. Nu kan er dus al in de parkeergarage mee betaald worden. Bij het in- en uitrijden van de parkeergarage halen Payter bezoekers hun telefoon langs de in- en uitrijdterminal. Dit is mogelijk door het gebruik van Near Field Communication (NFC).Bezoekers kunnen daardoor sneller uitrijden, ze hoeven niet eerst langs de betaalautomaat. De portemonnee is niet meer nodig, maar zit op de mobiele telefoon.
Als de test in de parkeergarage Q-Park Beursplein succesvol blijkt, willen Payter, SKIDATA en Q-Park het betaalsysteem ook in andere parkeergarages in Nederland toepassen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.