MobiBus maakt snelle en tijdelijke P+R Plus mogelijk

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Hoe organiseer je een ‘P+R Plus locatie’ zonder, meestal langdurige, vergunnings- procedures? Ted Deckers van Stichting P+R Missie bedacht een opmerkelijke en snelle oplossing: MobiBus.

Aanleiding voor Deckers is dat hij al zeven jaar bezig is om in Alkmaar een vergunning te krijgen voor een servicegebouw van 50 m² met droge horeca, wachtruimte en een informatiepunt op een P+R terrein. ‘Maar dat kan ook anders,’ vertelt Deckers.

P+R locaties hebben in het bestemmingsplan veelal een verkeersbestemming, dus daar kan niet zomaar een gebouw worden neergezet. Dat geldt ook voor carpoolplaatsen die Deckers zou willen opwaarderen tot P+R Plus: P+R terreinen met extra voorzieningen.

Toen Deckers bij Connexxion afgedankte bussen zag staan, zag hij een oplossing voor twee problemen: die van stilstaande bussen én het bouwvergunningprobleem. Deckers’ idee is om zo’n bus van ’s ochtends tot ’s avonds op een P+R terrein neer te zetten. Zo is er altijd iemand die het P+R terrein kan beheren en koffie kan verkopen. De ‘buschauffeur’ is tevens ‘gastheer’. Je hebt geen infrastructuur (riolering, kabels) nodig en kunt toch passende – ook tijdelijke - voorzieningen bieden.

Deckers voert momenteel gesprekken voor een pilotlocatie. Hij wil het project zoveel mogelijk koppelen aan het 45 plus-banen plan.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.