Mobibox: gereedschapskist mobiliteitsmanagement

dinsdag 9 november 2004
timer 2 min

Met slim managen van verkeersstromen van en naar bedrijven kunnen werkgevers de veiligheid op de weg verbeteren, het autoverkeer rond bedrijvenlocaties verminderen en schade aan het milieu beperken. Bovendien besparen ze er geld mee. Met de cd-rom Mobibox geeft het VCC Oost het bedrijfsleven een instrument in handen om lokale verkeersstromen effectief te beïnvloeden.

Het managen van bedrijfsmobiliteit en de zorg voor optimale bereikbaarheid van bedrijventerreinen, ook wel mobiliteitsmanagement genoemd, past binnen ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Via een cd-rom geeft het VCC Oost hierover praktische informatie en biedt maatregelen die de werkgever zelf kan nemen om de bereikbaarheid van zijn bedrijf te verbeteren. Het instrument bevat een compleet overzicht aan maatregelen waaruit werkgevers een voor hen relevant pakket kunnen samenstellen.
Voorbeelden zijn: maatregelen voor betere doorstroming op het wegennet, spreiding van het verkeersaanbod over het jaar, week of de dag, maar ook het voorkomen van verkeer. Bijvoorbeeld door minder vaak (te hoeven) reizen, minder ver reizen, alternatief vervoer of het beter benutten van vervoersmiddelen.
Bekende aanleidingen voor mobiliteitsmanagement zijn: parkeerproblemen, een reorganisatie of een bedrijfsverhuizing. De cd-rom koppelt een groot aantal oplossingen aan specifieke mobiliteitsproblemen.
In samenwerking met de provincie Gelderland verspreidt VCC Oost de Mobibox in een oplage van 3700 exemplaren onder het Gelderse bedrijfsleven.
De cd-rom is in principe gratis te bestellen bij het VCC Oost in Arnhem.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.